Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen, zo worden kinderen genoemd die anders lijken te zijn dan andere kinderen. Het zijn kinderen die meer voelen dan andere kinderen, en zo ook andere werelden kunnen waarnemen. Vaak zijn deze nieuwetijdskinderen paranormaal begaafd. Dit uit zich bijvoorbeeld in het hebben van een ‘denkbeeldig vriendje’, het contact met een overledene of uitspraken doen die het kind eigenlijk helemaal niet zou kunnen weten. Nieuwetijdskinderen zijn ook hooggevoelig, zij kunnen ook snel overprikkelt raken door emoties en gevoelens van anderen of zichzelf.

De ‘kenmerken’ van nieuwetijdskinderen zijn voornamelijk lichamelijke reacties op spanning en overprikkeling. Zo komen astma, ADHD, dyslexie, allergie en huidproblemen vaker voor bij nieuwetijdskinderen dan bij andere kinderen. Ander gedrag dat voor kan komen:

–          Angstig zijn. Kinderen kunnen angstig zijn doordat ze bezocht worden door geesten die hun een naar gevoel geven waardoor zij niet durven te slapen. Dit is een onplezierige ervaring.

–          Zij kunnen last hebben van concentratieproblemen. Vaak wordt dit afgedaan als ‘ADD’.

–          Er is ook een mogelijkheid dat kinderen erg emotioneel reageren op de omgeving. Dit kan komen door de hooggevoeligheid en door overprikkeling, maar ook doordat zij snel ontroerd raken en erg meelevend zijn.

–          Zo kunnen zij dus ook erg gevoelig zijn voor spanningen tussen mensen, deze feilloos aanvoelen en deze ook proberen te ontwijken voor behoud van hun eigen gemoedstoestand.

–          Als baby zijn nieuwetijdskinderen vaak aan het huilen, terwijl ze als kind juist dromerig, stil en verlegen kunnen overkomen.

Nieuwetijdskinderen kunnen baat hebben bij therapie, iemand die ze begrijpt en kan helpen met eventuele negatieve paranormale ervaringen. Een voorbeeld hiervan is aurahealing. Verder is het van belang dat de ouders het kind serieus nemen, zodat zij hun gevoel van eigenwaarde kunnen bewaren. Nieuwetijdskinderen voelen zich vaak onbegrepen, omdat hun denkstructuur niet in die van de huidige maatschappij past. Ze zijn vaak creatiever en hebben hun eigen kijk op de samenleving. Dit kan zorgen voor onbegrip voor deze kinderen.

nieuwetijdskinderen

Indigokinderen

Een ander woord voor nieuwetijdskinderen zijn ‘indigokinderen’. Ze zijn vernoemd naar de kleur van hun aura. Deze kinderen zijn naar de wereld gestuurd met een missie: ze bereiden ons voor op de nieuwe tijd waarin hun bijzondere kwaliteiten op de voorgrond zullen staan. Ze beschikken over het nieuwe bewustzijn, zijn onze hoop voor de nieuwe toekomst, die liefdevol en zonder concurrentie zal zijn.

Nieuwetijdskinderen worden vaak beschreven als kinderen die precies weten wat zij willen en wat zij nodig hebben. Zo stoppen ze vaak met school wanneer zij het idee hebben genoeg geleerd te hebben en gaan bijvoorbeeld een functie als alternatief therapeut vervullen. Ook gaan sommige nieuwetijdskinderen het criminele pad op, maar dit is alleen om zich te kunnen verplaatsen in het brein van de criminelen.

Nieuwetijdskinderen hebben een speciale ‘gebruiksaanwijzing’. Je kunt bijvoorbeeld, wanneer het eten op tafel staat, niet tegen je kind zeggen dat hij NU moet komen zitten. Dit heeft geen enkel effect. Ze willen graag als volwassenen behandeld worden. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of je kind aan tafel wil komen zitten of zeggen dat hij kan kiezen om over één of twee minuten aan tafel te komen. In erge gevallen is een ‘time-out’ ook effectief bij nieuwetijdskinderen, bijvoorbeeld wanneer het kind iemand geslagen heeft. Je kunt het kind dan vertellen dat hij op een bankje moet gaan zitten voor een bepaalde tijd.

Nieuwetijdskinderen zijn erg visueel ingesteld, zij denken in plaatjes en hebben ook een erg grote fantasie. Ze kunnen helemaal opgaan in hun eigen wereld, hun innerlijke wereld – die even reëel is als de buitenwereld. Vaak hebben ze gedragsproblemen die zich kunnen uiten door bijvoorbeeld het welbekende ADHD. Ze zijn snel afgeleid en hebben moeite zich te concentreren. Nieuwetijdskinderen krijgen dan bijvoorbeeld Ritalin voorgeschreven, terwijl zij met bachremedies, reiki en homeopathie ook prima functioneren. New Age ouders zien het gedrag van hun kind vaak als signaal dat de omgeving een slechte invloed heeft op hun nieuwetijdskind. Zij beweren dat wanneer de nieuwe tijd aanbreekt, de nieuwetijdskinderen beter zullen functioneren omdat zij aan de huidige maatschappij nog niet gewend zijn.